2012. november 23., péntek

A nyúlbiztos lakás

Még a nyuszi megérkezése előtti egyik legfontosabb teendőink közé tartozik a lakás (vagy a szoba, ahol a nyuszi szabadon lesz engedve) nyúlbiztossá tétele. Ez létfontosságú, mind a saját pénztárcánk mind a nyuszi életének megóvása érdekében.
A nyuszi egyik fontos ismérve a RÁGÁS. Amit pedig a lakásban a legjobban szeret megrágni azok bizony a vezetékek! Mindegy milyen vezetékről van szó, legyen az telefontöltő vagy a számítógép zsinórjai, a nyuszi megtalálja, és ha megtalálja meg is fogja rágni. Nem csak tönkreteszi teljesen, de nagy az esélye annak is, hogy szegényt agyoncsapja az áram. Így az első és legfontosabb teendőnk az, hogy minden zsinórt és vezetéket elzárjunk a nyuszi elől. A fal és a parketta találkozásánál futó vezetékeket egyszerűen érdemes kábelcsatornába húzni.
Ezen kívül pakoljunk el minden olyan tárgyat a földről, amit nem szeretnénk, hogy a nyuszi megrágjon. Közkedvelt rágcsálnivalók például a könyvek. A legalsó polcokon ne tartsunk könyveket, se semmiféle papírból készült dolgot, mert, ha eléri egész biztos, hogy meg is fogja kóstolni.
Gondot szoktak még okozni a szobanövények is. Ezekkel nem csak az a probléma, hogy a nyuszi tönkreteszi őket, hanem sajnos a legtöbbjük mérgező is a számára. Mindenféle növényt tegyünk olyan helyre, ahol semmiképpen sem fogja tudni elérni. (Ha pl a földről nem is, de kanapéról elérné, akkor is tegyük el, mert a nyuszi fel fog tudni menni rá, és fel is fog, és elég egy pillanatra levennünk róla a szemünket, máris baj lehet belőle)
Talán azt mondanom sem kell, hogy tegyünk el minden élet és hegyes tárgyat, amivel a nyuszó kárt tehet magában.
A kis réseket érdemes betömni valamivel (szekrény és a fal közti rés és hasonlók), mert ahová a nyuszi befér, oda egészen biztosan be is fog menni, de félő, hogy kijönni már nem fog tudni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése